Deze website maakt gebruik van cookies die geanonimiseerd website statistieken verzamelen. Het is mogelijk dat er cookies van derde partijen worden geplaatst, zoals Youtube, Facebook en Instagram. Indien je deze niet wilt ontvangen, kun je dit aangeven bij deze partijen. Ik heb het begrepen

Erdem x H&M: wie is de designer en wat kun je verwachten van zijn mannencollectie?

27 september 2017 geplaatst door Brian Sandifort - x comments

Het is al weer enkele maanden geleden dat H&M met groots bombarie een nieuwe designersamenwerking aankondigde. Vanaf 2 november 2017 ligt er namelijk een collectie in de schappen van fast fashion keten H&M. Niemand minder dan Erdem Moralioglu neemt het stokje over van Kenzo. Met de hashtag #ERDEMxHM gaan we een fleurige Herfst/Winter collectie tegemoet. 


De kans dat je iets van dit alles hebt meegekregen is vrij klein: Erdem Moralioglu is in Nederland geen publiek begrip en daarom wordt het ook minder groot uitgemeten in de Nederlandse pers. Ter voorbereiding van de nieuwe H&M designercollectie vertel ik je in dit artikel meer over de designer van modemerk Erdem én over wat je kan verwachten van Erdem's eerste mannenmodecollectie. 


Erdem x H&M: wie is de designer en wat kun je verwachten van zijn mannencollectie?
V.l.n.r.: H&M's Creative Advisor Ann-Sofie Johansson, Erdem Moralioglu en filmmaker Baz Luhrmann


Wie is Erdem Moralioglu?

Erdem Moralioglu is het brein achter fashion brand Erdem. Zijn achternaam is moeilijk te onthouden - en bevat in oorspronkelijke schrijfwijze ook bijzondere tekens - en een korte naam werkt nu eenmaal beter. Fact. Hij kwam ter wereld in Canada in 1976 en zijn ouders komen uit Groot-Brittannië en Turkije. Toen hij in 2000 naar Londen verhuisde wist hij dat een carrière als voetballer niet voor hem was weggelegd en dat hij het verder zou schoppen in de mode. Erdem Moralioglu begon zijn modecarrière als stagiair bij Vivienne Westwood na een mode-opleiding te hebben genoten aan de Ryerson University in Toronto. Niet veel later ontving hij in Londen een scholarship van de British Council om een opleiding te volgen aan de Koninklijke Universiteit voor de Kunsten. In 2004 verhuisde hij naar New York om stage te lopen bij een ander bekend modemerk, namelijk Diane von Furstenburg. Het jaar later richtte hij zijn eigen modelabel op. Nu, in 2017, wordt zijn kledingmerk verkocht bij meer dan 170 retailers en bij zijn eigen webshop. Bovendien is vanaf 2 november zijn exclusieve designercollectie te koop in geselecteerde H&M winkels en op de website van H&M.


Welke stijl kenmerkend voor Erdem?

De kledingcollecties van Erdem zijn heel vrouwelijk. Erdem Moralioglu heeft tot nu toe namelijk alleen voor vrouwen kledingcollecties ontworpen. Hierbij kijkt hij niet zo zeer naar hoe sexy een outfit bij een vrouw staat, maar let hij vooral op silhouetten en verhoudingen in de hoop dat hij daarmee een goede collectie neerzet. Zijn denkwijze resulteert in dromerige kleding die vaak bestaat uit zachte designs, zijde materialen en gedrukte bloemenprints. De kledingcollecties van Erdem bezorgden de designer van de H&M designercollectie een clientèle van hoogwaardige klanten, zoals Kate Middleton en Michelle Obama.


Erdem x H&M: wie is de designer en wat kun je verwachten van zijn mannencollectie?
Eric Ray Davidson


ERDEM x H&M: de mannencollectie

Bovenaan dit artikel vind je de warming up voor de Erdem designersamenwerking met H&M. Het filmpje is geschoten door Baz Luhrmann die mode ziet als "meer dan alleen kleding, het is een vorm van expressie en een kunst op zich". In de campagnevideo zie je de kenmerkende Erdem signatuur van fleurige bloemenprints en zachte materialen. Hoewel er nog geen officiële kledingitems op het wereldwijde web zijn te vinden, is dat wel de richting waar je aan moet denken bij de mannencollectie van Erdem x H&M. In de video zie je ook al enkele items van de mannencollectie van Erdem x H&M: een zijden pyjama pak met bloemenprint, een scherp gesneden grijzen pak en een zwarte wollen jas met grote revers.


Aan de Britse GQ vertelde hij dat de "mannencollectie van Erdem x H&M gecreëerd is met nauwkeurig oog voor detail". Het belooft een tijdloze collectie te worden waarin hij - net als bij zijn vrouwencollecties - het contrast opzoekt tussen romantiek en nuttige kleding. Inspiratie voor de mannencollectie van Erdem x H&M heeft hij gehaald uit het contrast tussen nette kleding en leuke aangelegenheden. Voor nu kan ik je vertellen dat hij een pak heeft gemaakt van tweed en dit combineert met een bordeauxrood bomberjacket met bloemenprint.


Een tijdloze collectie van één van Londens beste mode-ontwerpers. Dat wordt in de rij liggen op 2 november of eindeloos de website van H&M refreshen.


This article is not available in English at this moment. Would you like to use Google Translate for translation?

#h&m #erdem #erdem Moralioglu #designer #designercollectie #2017 #mannencollectie #herenmode #mannenmode CREDITS CREDITS CREDITS CREDITS CREDITS
LEES OOK