Deze website maakt gebruik van cookies die geanonimiseerd website statistieken verzamelen. Het is mogelijk dat er cookies van derde partijen worden geplaatst, zoals Youtube, Facebook en Instagram. Indien je deze niet wilt ontvangen, kun je dit aangeven bij deze partijen. Ik heb het begrepen

Schoenentrends heren Lente/Zomer 2017

22 februari 2017 geplaatst door Brian Sandifort - x comments
Schoenentrends heren Lente/Zomer 2017
Beeld: Toms

Je zou zeggen dat de schoenentrends voor heren niet zo rap zouden gaan, maar elk seizoen zijn er toch weer nieuwe trends voor mannen te spotten en ontwikkelen trends zich verder op een andere manier. Ook voor het Lente/Zomer seizoen van 2017 zijn er weer een aantal nieuwe en vernieuwende trends op het gebied van schoenen voor heren. In dit artikel neem ik je in vogelvlucht mee langs de belangrijkste en meest opvallende schoenentrends voor heren. En trend die dit seizoen erg sterk naar voren komt is dat schoeisel steeds meer casual wordt; deze trend is niet echt te vangen in een weergave van modellen. Uiteraard moet je er wel rekening mee houden in hoeverre je deze schoenentrend wilt gebruiken, want casual schoenen in een formele situatie is een absolute no-go. De rest van de schoenentrends voor heren zijn vooral te beschrijven in materialen, combinaties en vormen. 


De sneaker blijft een schoenentrend voor heren

Sneaker mannen schoenen trend heren
Manfield | Sacha | Vans (via Nelson)

De sneaker is een echt blijvertje. Al een paar modeseizoenen lang roep ik dan de sneaker een trend is. Echter merk je dat de sneakertrend onder jongeren sterk aanhoudt en dat het vooral verschilt in het merk dat het meest naar voren komt. Op dit moment zie je vooral merken als Converse, Puma en Vans een grote opmars maken. De schoenen zijn wat meer gedurfd en expressiever dan bijvoorbeeld de Adidas schoenen die het straatbeeld typeren. In mijn video 'Mannenmode don'ts volgens bezoekers van de Amsterdam Fashion Week' vertelde influencer Giomar Vrolijk ook al dat de Adidas schoenen klaar zijn om voor een alternatief te worden vervangen. Gooi je Adidasjes echter niet meteen de afvalbak in, want witte sneakers blijven ook in de Lente en Zomer van 2017 hip om te dragen. Naast een breed aanbod witte herensneakers, zie je ook luchtige kleuren als grijs en taupe een belangrijke rol spelen dit seizoen.


Sude schoenen maken de man

Sude schoenen voor heren zijn een trend
Manfield | Clarks (via Zalando) | TOMS

In de Lente/Zomer van 2017 gaan we ook een hoop zachte materialen terugzien bij schoenen voor heren. En van de materialen is sude. Vorig modeseizoen zagen we de sude stof al even voorbij komen, onder andere in sneakers en high tops. Deze trend zet zich voort in de Lente/Zomer modellen van de herenschoenen. Een nieuwe variant daarop is nubuck leer. Hierbij is het leer licht geschuurd, waardoor het op sude begint te lijken. Een bijzondere subtrend die je ziet bij sude schoenen voor heren is dat de schoen een weefstructuur heeft of een geweven deel in de schoen heeft, zoals de schoen van Toms. 


Crpe zolen

Herenschoenen met crpe zool
Sacha | Manfield | Manfield

Oh crpe crap! We've got a badass over here. Vorig jaar schemerde deze trend al door in het straatbeeld, dit seizoen rolt het groter uit. Dit seizoen ga je veel schoenen voor heren zien met crpe zolen. En van de meest bekende schoen met crpe zool is de Puma collectie van Rihanna. Crpe zolen - ook wel spekzolen genoemd - zijn gemaakt van natuurlijk rubber en veert zeer goed mee. Daardoor loop je er zo mee weg! Binnen deze schoenentrend voor heren zie je diverse schoenmodellen, van desert boots tot chelsea boots. De meeste schoenen zijn wel in warme tinten, zelfs in de lente/zomer van 2017. Denk hierbij aan de kleuren taupe en grijstinten, maar ook cognac, navy en truffel groen.


Heren, de badslipper keert terug!

Schoenentrends voor heren lente/zomer 2017: de badslipper komt terug
Nike (via Nelson) | Puma (via Nelson) | H&M

Voor velen een icoon, voor anderen een verschrikking: de badslipper met de brede band van bijvoorbeeld Puma en Nike. In de afgelopen jaren verdwenen ze en masse uit het straatbeeld door de Birkenstocks en de teenslipper, maar dit jaar maken ze een comeback. De badslipper is weer hot! In de mode zie je veel grote logo's van merken verschijnen op shirts en sweats, ook op slippers is dit van toepassing. Een groot Nike logo, een vette swoosh of Puma op de brede band van de slipper is veroorloofd. Loop je liever niet te pronken met je merkslippers? Dan neem je toch eentje van bijvoorbeeld H&M met een hip dessin?


Welke schoenentrend voor de Lente/Zomer van 2017 past het beste bij jou?


This article is not available in English at this moment. Would you like to use Google Translate for translation?

#shoe #trends #men #2017 #spring #summer #ss17 #lente #zomer
LEES OOK