Deze website maakt gebruik van cookies die geanonimiseerd website statistieken verzamelen. Het is mogelijk dat er cookies van derde partijen worden geplaatst, zoals Youtube, Facebook en Instagram. Indien je deze niet wilt ontvangen, kun je dit aangeven bij deze partijen. Ik heb het begrepen

Contratiempo: de Netflix-thriller die je gezien moet hebben

1 oktober 2017 geplaatst door Brian Sandifort - x comments
Contratiempo: de Netflix-thriller die je gezien moet hebben


Gedecideerd wandelt een vrouw met witte lokken de lift binnen van een zeer fortuinlijk appartementencomplex. Zij is Virginia Goodman en zij is hier om zakenman Adrián Doria te helpen. Hij wordt verdacht van de moord op zijn minnares. Op advies van zijn advocaat laat hij de ervaren juridisch specialiste Virginia Goodman zijn appartement binnen. Dit in de hoop dat zij hem kan helpen om de jury van zijn onschuld te overtuigen. 


De verdachte Adrián Doria is uitgeroepen tot Zakenman van het Jaar en heeft dus flink wat te verliezen. Virginia Goodman is er met één reden: alle kaarten op tafel krijgen. Het verhaal van Adrián Doria (gespeeld door Mario Casas) is namelijk onvolledig. En een rechtszaak winnen, dat gaat alleen lukken als hij de details deelt met Virginia Goodman. Ze geeft hem 180 minuten de tijd. De klok tikt. De spanning stijgt.


Bij het plaats delict was Adrián Doria de enige aanwezige en in de hotelkamer waar de moord is gepleegd was er geen enkele uitweg mogelijk. De deur was van binnenuit op slot en de ramen konden in verband met de winterperiode niet open. Als het zou zijn gegaan zoals Adrián Doria Virginia Goodman in eerste instantie laat geloven, zou de dader van de moord op zijn minnares in rook zijn opgegaan. En dat klinkt niet bepaald overtuigend. 


Wat volgt in Contratiempo is een spannende verhaallijn waarin Virginia Goodman samen met Adrián Doria in de details duikt. Hierbij kan Virginia Goodman (gespeeld door Ana Wagener) het niet laten om het verleden van Adrián Doria te bespreken. Wie weet heeft de moordenaar van zijn minnares wel een link met zijn verleden. De details waar Virginia Goodman zo naarstig naar op zoek is om Adrián Doria te kunnen helpen ontluiken zich gaandeweg en dit houdt je op het puntje van je stoel. Naarmate de film vordert krijg je steeds meer een beeld van de verdachte en zodra het einde van de film nadert zul je gegarandeerd perplex staan van de uitkomst. 


Gedurende de 1 uur en 45 minuten durende film is het acteerwerk van de acteurs verschrikkelijk overtuigend en zetten de settings van de scčnes vanaf begin af aan de toon. Je krijgt direct een gevoel bij de personen en de plaatsen ondersteunen de scčnes. Dat maakt de Spaanse thriller Contratiempo (vertaald: "Tegenslag") ijzersterk in verhaalvertelling. Vanaf het moment dat de liftdeuren - waar Virginia Goodman door naar binnen gaat - sluiten, weet je dat het is begonnen en is er maar één ding wat je wilt: weten hoe Contratiempo afloopt.


Bekijk Contratiempo op Netflix »


This article is not available in English at this moment. Would you like to use Google Translate for translation?

#film #contratiempo #the invisible guest
LEES OOK