Deze website maakt gebruik van cookies die geanonimiseerd website statistieken verzamelen. Het is mogelijk dat er cookies van derde partijen worden geplaatst, zoals Youtube, Facebook en Instagram. Indien je deze niet wilt ontvangen, kun je dit aangeven bij deze partijen. Ik heb het begrepen

Review: L'Occitane en Provence L'Homme Cologne Cédrat

31 oktober 2016 geplaatst door Brian Sandifort - x comments
Review: L'Occitane en Provence L'Homme Cologne Cédrat
Review: L'Occitane en Provence L'Homme Cologne Cédrat

Na de introductie van Eau de Cédrat in 2015, is L'Homme Cologne Cedrat de nieuwe exclusieve productlijn van L'Occitane. Speciaal voor de uit de Provence afkomstige parfumerie L'Occitane worden cedratvruchten - in het Nederlands ook wel de sukadevrucht - geselecteerd en geoogst. Deze zeldzame citroensoort komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en het is het ingrediënt van Eau de Cédrat, want de gehele vrucht, het vruchtvlees en de vruchtenschil werden voor deze eau de toilette gebruikt. L'Homme Cologne Cedrat is een nieuwe geur die wordt toegevoegd aan de cedratcollectie van L'Occitane en de gedachte achter deze eau de cologne is ander dan de Eau de Cédrat: de geur vertelt het verhaal van een man met durf en avontuurlijkheid, zo vrij zijn als de wind, de wil om zeeën over te varen, landen en continenten te ontdekken, kortom: een man die van reizen, maar vooral van ontdekken houdt. Inspiratie voor deze geur is de stad Arles, waar het een constant komen en gaan is van schepen met waardevolle goederen, zoals citrusvruchten en hout van verre eilanden. Deze goederen - en de geuren daarvan - waren onafscheidelijk van de zeilers die kozen voor een leven op zee. L'Homme Cologne Cedrat is een ode aan deze mannen in de vorm van een masculiene geur. De hoofdnoten zijn Corsicaanse sukadevruchten, munt en roze peper, gecombineerd met violenblaadjes en gember met als basis cederhout, muskus en amber hout.


L'Occitane stuurde mij tijdens mijn vakantie L'Homme Cologne Cedrat en de bijpassende L'Homme Cologne Cedrat After Shave Gel Cream toe om uit te proberen. De omschrijving van de geur is hierboven al goed beschreven, maar wat ik persoonlijk vind is dat de frisheid van de geur zich ook laat mengen met een klein beetje zoetheid, zonder te neigen afbraak te doen aan de masculiene geur. De geur blijft bovendien lang hangen en behoudt dan ook alle geurelementen. De eau de cologne is aanwezig zonder overdadig te zijn, het is een fijne geur die je inderdaad aan ontdekkingstochten kan laten denken (zeker nu je de inspiratiebron weet ;-)). Geheel gedurfd zou ik de geur niet noemen, alhoewel het zeker niet te vergelijken valt met geurige bestsellers voor mannen en je dus met deze geur redelijk uniek zult zijn. Wat betreft de aanwezigheid van de geur: de overdadigheid zul je ook zeker niet terugvinden in de aftershave gel crème. Het is een frisse gel die een het frisse gevoel op je gezicht achterlaat na het scheren, want ook hier ruik je de citrusnoten zonder dat het overdadig is. Na het scheren had ik ook echt het gevoel dat het huidirritaties iets verminderde en dat het de huid rustig maakte. 


Al met al ben ik zeer te spreken over L'Homme Cologne Cedrat en de aftershave gel crème en zou ik het aanraden als je van een frisse, ietwat zoete doch mannelijke geur houdt. De adviesprijs voor de eau de cologne is € 52,00 voor 75ml, € 25,50 voor 75ml aftershave gel crème.


This article is not available in English at this moment. Would you like to use Google Translate for translation?

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met L'Occitane. De inhoud van het artikel en de meningen en creatieve uitingen die hierin zijn verwerkt, zijn van mij en zijn onafhankelijk tot stand gekomen.
#review #l'occitane #cologne #cedrat #l'homme #parfum #aftershave
LEES OOK